Restauracja Cztery Pory Roku już jest gotowa na "nową normalność"W restauracji Cztery Pory Roku możesz zjeść obiad z najbliższymi

 

Od kilku dni można już odwiedzać bełchatowskie restauracje i ogródki. W tej „nowej normalności” na swoich klientów oczekuje także restauracja Cztery Pory Roku, która właśnie przyłączyła się do promocyjnej akcji magistratu /Bełchatowska przedsiębiorczość w nowej odsłonie/. Co ciekawego proponują? Jak radzą sobie z tą bądź co bądź trudną rzeczywistością?

 


Właściciele i pracownicy Czterech Pór Roku, lokalu mieszczącego się przy ul. 1 Maja 4, zapraszają ponownie w swoje progi. Czas społecznej kwarantanny dobrze wykorzystali: po pierwsze na opracowanie nowego menu, po drugie – na małe „przemeblowanie”. W dalszym ciągu jednak stawiają na zdrowe dwudaniowe obiady. Tu każdego dnia zjecie na miejscu lub zamówicie na wynos zupę i drugie danie do wyboru. Obok tradycyjnych potraw, takich jak pomidorówka z makaronem, wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem z ziemniakami i surówką czy ziemniaki z kotletem schabowym skosztować można np. kremu ziemniaczanego z prażonym boczkiem albo też sałatki z panierowanym camembertem. To tylko niektóre z kulinarnych propozycji Czterech Pór Roku. W karcie znajdziecie o wiele więcej potrw, a wszystkie przygotowywane są zgodnie z recepturą pt. "gotowanie to nie praca, gotowanie to pasja". Są tam więc między innymi pierogi, dania mięsne, makarony, burgery oraz różnorodne sałatki. Zadowoleni będą również najmłodsi klienci – specjalne menu już na nich czeka.


Wybierając się na obiad do restauracji Cztery Pory Roku, należy pamiętać o kilku ważnych zasadach. Przede wszystkim w sali jedocześnie przebywać może 18 osób, w ogrodzie - 40. Przed wejściem zawsze należy zdezynfekować ręce i poczekać na obsługę, która wskaże nam miejsce. Równie ważne jest to, by przy jednym stoliku zasiadały rodziny lub osoby, które na co dzień razem mieszkają. Nie ma możliwości łączenia stolików, a odległość między nimi wynosi dwa metry. Zamówienie, a także płatności (karta lub gotówką) kelnerzy przyjmują bezpośrednio przy stoliku.


Więcej informacji o firmie, jej kulinarnych przysmakach oraz udogodnieniach przygotowanych na czas epidemii koronawirusa znaleźć można zarówno na stronie lokalu www.restauracja4poryroku.com.pl, jak i firmowym profilu facebookowym. Zaglądajcie, wybierajcie i zamawiajcie. W razie pytań zawsze możecie też zadzwonić pod numerem telefonu 690 019 313 lub napisać na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. A jeśli chcielibyście przyjść i zjeść obiad bezpośrednio w lokalu, to możecie to zrobić od wtorku do niedzieli od godz. 12.00.


Pamiętajcie, działając wspólnie w tych niełatwych dla nas czasach, możemy zdziałać wiele dobrego – dla siebie samych, dla lokalnych firm i szerzej – dla rozwoju regionalnej gospodarki. A taki jest właśnie cel naszej akcji /Belchatowska przedsiebiorczość w nowej odsłonie/.